Kő alapanyagok

Kő alapanyagok

Kő alapanyag termékeink

A természetes, vulkanikus tufakőzet eredetű, rendkívül jó fagyállóságú, szinte páralecsapódás nélküli, kiválóan hő- és hangszigetelő érseki kő számos célra a legmegfelelőbb választás.

Kőtábla
Kőtábla

Az Ön igényeinek megfelelően el- és előkészített, magas minőségű, rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkező, számos célra kiválóan felhasználható kőtábla.

Bányai tömbkő
Bányai tömbkő

Az Ön igényeinek megfelelően el- és előkészített, magas minőségű, rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkező, számos célra kiválóan felhasználható bányai tömbkő.

Hatoldalon vágott kőtömb
Hatoldalon vágott kőtömb

Az Ön igényeinek megfelelően el- és előkészített, magas minőségű, rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkező, számos célra kiválóan felhasználható hatoldalon vágott kőtömb.

Felkeltettük érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Miért érdemes a Demjéni Érseki kő termékeit választania?

Az érseki kő magas minőségű, kiváló tulajdonságokkal rendelkező, egyedi igényeket is a legteljesebb mértékben kielégítő, széleskörűen felhasználható kőzet.

Természetes alapanyagokból

Az érseki kő egy természetes, vulkanikus tufakőzet, mely a Mátra hegység vulkanikus kitöréseinek következtében jött létre.

100%-ban magyar

Az érseki kő a Mátra 20 millió évvel ezelőtti vulkáni kitöréseinek szórt anyagából jött létre, a bánya és a faragóműhely Demjén település határában találhatóak.

Vonzó külső

Az érseki kő a nyugalom, a melegség és az antikvitás harmóniáját teremti meg. A nedves kövek sötétebbek a szárazaknál, így bennük a színek csodálatos játéka jelenik meg.

Rendkívül jó fagyállóság

A kőzetek között a legmagasabb, 63–80% közötti a szilíciumtartalma, szövete alig tartalmaz vas- és mangánoxidokat.

Kiváló páradiffúziós- és hőtechnikai tulajdonságok

Az érseki kő felületén páralecsapódás alig történik, ezenfelül kiválóan hő- és hangszigetel.

Sokféle célra felhasználható

Kitűnően illik épületek homlokzatához, lábazatához, teraszburkolatokhoz, kerti utakra, természetes kertekbe, illetve igényesen kialakított belső terekhez.